Massage by Edith Remmen

Meer dan een massage!

Tel: 043 3478044 | E-mail: info@edithremmen.nl

Alle massages

Massage Maastricht by Edith Remmen

Sportmassage

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding van de spieren. Afvalstoffen worden sneller uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is. Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Ook door (niet) dagelijks activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Help, ik heb last van mijn nek en schouder spieren!

Als gevolg van o.a. lang achter een pc zitten, verkeerde werkhouding, maar ook ‘s avonds nog even met de laptop onderuit op de bank iets doen, zie ik steeds vaker mensen met rug, nek en schouder klachten in de massage‐praktijk.

Deze klachten kunnen heel goed met een sportmassage behandeld worden. Door middel van strijkingen en knedingen komen jouw spieren weer los, en uiteraard voelt dit een stuk aangenamer aan. Vaak is het raadzaam om eens te onderzoeken waar de klachten vandaan komen, om het probleem bij de bron aan te pakken.

Waarom kiezen voor een sportmassage?

 • verbeteren van de doorbloeding in de spier
 • verminderen van spierverhardingen in de spier
 • verbeteren van de afvoer van afvalstoffen
 • sneller herstel van spierpijn

Tijdsduur: 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten, 75 minuten, 90 minuten

Boek deze massage

 


 

Klassieke ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen… Middels zachte strijkingen en vele herhalingen is dit een perfecte massage om jezelf te verwennen. Kies voor een korte massage van 30 minuten als je last hebt van bijvoorbeeld rug en nek/schouders, of voor een lange massage van 75 minuten waarbij ook armen en benen aan bod komen.

Tijdsduur: 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten, 75 minuten, 90 minuten

Boek deze massage


 

Hot stone massage

Een hot stone massage is een unieke ervaring door de combinatie van warmte, druk van de stenen, massage en de heilzame werking van de essentiële oliën. De massage wordt uitgevoerd met zogenaamde “Hot Stones”. Dit zijn zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen welke eeuwenlang in de rivierbedding hebben gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen.

Deze massage is voor lichaam en geest, en heerlijk ontspannend. De warmte van de basalt stenen dringt diep door in je spieren en botten. Hierdoor lossen vermoeidheid en spanning op.

Een hot stone massage is niet fijn als het buiten warmer is dan ongeveer 27 graden. Bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om opgenomen warmte kwijt te raken. In de zomer kun je wel met hot stones gemasseerd worden, maar alleen vroeg in de ochtend, of later op de avond als het minder warm is.

Een behandeling met hot stones:

 • werkt ontspannend, ontgiftend en stress verlichtend
 • stimuleert de bloedtoevoer naar het spierweefsel
 • erg fijn voor mensen met reumatische klachten (zoals artrose en fibromyalgie) omdat de warmte diep doordringt in de spier
 • geeft weer nieuwe energie

Tijdsduur: 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten, 75 minuten

Boek deze massage

Ontspanningsmassage, sportmassage en hotstone massage in Maastricht

Ayurvedische massage

Vergeet alles wat “normaal” is bij een klassieke massage, zoals eerst de strijkingen en dan pas de knedingen en ervaar een authentieke Ayurvedische massage. Een traditionele ontspanningsmassage van 75 minuten uit India waarbij je letterlijk van top tot teen gemasseerd wordt.

Ik masseer met een warme kruiden olie, ook wel “Pancha Guna” genaamd. Het is aan te raden deze olie na de massage te laten zitten. Let op met kleding, het is een zeer rijke olie.

Het doel van Ayurveda is een natuurlijke gezondheid in de vorm van harmonie tussen lichaam, geest en bewustzijn. De Ayurvedische massage die ik aanbied is een preventieve massage. Geen therapie, maar een van de vele wijzen die bij kunnen dragen tot een beter evenwicht.

Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s ­ en de energiepunten genaamd marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect.

Ayurvedische massage zorgt voor een verbetering van:

 • de bloedsomloop
 • het lymfestelsel
 • de zenuwbanen die door het hele lichaam lopen

Tijdsduur: 75 minuten

Boek deze massage

 


 

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is bedoeld als ontspanningsmassage voor de zwangere die last heeft van haar onderrug of nek-schouders voornamelijk ten gevolge van het veranderen van haar lichaam, en daarop volgende aangepaste lichaam’s houding. De zwangerschapsmassage is een zachte massage waarbij je comfortabel op je zij ligt.

Een groot kussen zorgt voor de benodigde ondersteuning. Door te wisselen van zijlig van rechterzijde naar de linkerzijde kan toch de gehele rug gemasseerd worden. Je nek en schouders masseer ik terwijl je op een kruk zit en met je armen en hoofd leunt op de massage bank.

De olie die ik gebruik tijdens de zwangerschapsmassage is een speciale massage olie van Volatile voor zwangeren op basis van amandelolie en jojabaolie met lavendel. De rustgevende lavendel kan helpen bij slaapproblemen. De voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula helpen ter voorkoming van zwangerschapsstriae.

 • Tijdens de zwangerschapsmassage van 45 minuten masseer ik: je rug en nek / schouders.
 • Tijdens de zwangerschapsmassage van 60 minuten masseer ik: je rug en nek / schouders, de achterzijde en voorzijde van je benen.

Waarom kiezen voor een zwangerschapsmassage?

 • doordat jij je beter kunt ontspannen (positief effect van de massage) worden je lichamelijke klachten verlicht
 • deze massage stimuleert de doorbloeding waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen door moeder en kind
 • verminderd kramp in de kuit bij een regelmatige massage van de benen

Ik vind het fijn als je van te voren even overlegt met je verloskundige / gynaecoloog of je gemasseerd mag worden, meestal zijn er geen bezwaren.

Tijdsduur: 45 minuten, 60 minuten

Boek deze massage

 


 

Edith Special Massage

De Edith Special Massage is een combinatie van diverse massage technieken zoals de sport,- en ontspanningsmassage maar ook de dynamische massage naar inzicht van Edith. Dit is de ideale massage als je twijfelt tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage. De basis van deze massage is de ontspanningsmassage, veel zachte strijkingen en herhalingen. Even nergens aan denken, een momentje voor jezelf.

Vooraf tijdens de intake is er overleg geweest, welke plekken meer aandacht verdienen, bijvoorbeeld je nek en schouders. Hier pas ik de sportmassage toe. Dit zijn intensieve knedingen, om ervoor te zorgen dat afvalstoffen verwijderd worden en je spieren weer soepel aanvoelen.

Tijdsduur: 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten, 75 minuten

Boek deze massage

Massage workshop, gezichtsmassage en ayurvedische massage in Maastricht

Gezichtsmassage

Een ontspannen gezichtsmassage om je huidconditie te verbeteren en je bloedsomloop te stimuleren. Laat eventuele stress en vermoeidheid los, en krijg letterlijk een stralende huid. Eén van de resultaten van een gezichtsmassage is een verbeterde huidconditie. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en na de behandeling zijn er minder sporen te zien van stress, vermoeidheid en spanning.

Tijdens deze massage masseer ik je gezicht, je hals, je decolleté, je schouders, nek en hoofdhuid.

Een gezichtsmassage geeft natuurlijk een heerlijk ontspannen gevoel. Maar er is meer!

 • Deze gezichtsmassage kan een goede preventie zijn tegen rimpelvorming.
 • Heb je vaker hoofdpijnklachten? Door deze massage techniek kunnen ze afnemen.
 • Bij deze massage gebruik ik een speciale olie geschikt voor het gezicht.

Belangrijk: ook je hoofd en hoofdhuid worden tijdens deze massage gemasseerd. Dat is heel erg aangenaam, maar je haren worden door de olie iets vettig. Houdt hier rekening mee, of geef aan dat je dit niet prettig vindt.

Tijdsduur: 20 minuten, 40 minuten

Boek deze massage

 


 

Dynamische massage

Heb je het gevoel dat je vast zit, of niet lekker in je vel dan kan een dynamische massage je in beweging brengen.

Doordat het lichaam voor 70% uit vloeibare stoffen bestaat, kun je dynamische massage zien als het in beweging brengen van vloeistoffen in het lichaam. Als er op één plek in het lichaam een puls wordt gegeven, dan gaat deze als een golf beweging door het lichaam. Hierdoor werkt een dynamische massage van top tot teen, dus ook in de dieper gelegen spieren en de gewrichten.
Een vrij onbekende massage, die ook gecombineerd kan worden met een klassieke ontspanningsmassage.

Pulsing (of schudden) is een vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevig ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende bewegingen van uw lichaam. De energie in je lichaam gaat letterlijk weer stromen. Het geeft een diepe ontspannende werking op lichaam en geest. Gewrichten en spieren voelen nadien soepeler. Je kunt (indien je dit wilt) bij deze massage de kleding aanhouden.

In de biodynamische therapie wordt ervan uit gegaan, dat spanning en blokkades zich niet alleen vast zetten in de spieren, maar dat de energie ook op andere niveaus kan stagneren. In de massage wordt op de verschillende structuren van het lichaam gewerkt, zoals de botten, de spieren, de spiermembraan, het bindweefsel, het lichaamsvocht, de huid en de aura.

Voor wie is de dynamische massage geschikt?

 • als je het gevoel hebt dat je vast zit
 • als jij je niet lekker in je vel voelt
 • om blokkades op te heffen die niet van lichamelijke aard zijn.
 • positieve uitwerking op spieren en gewrichten

Tijdsduur: 30 minuten

Boek deze massage

 


 

Massage workshop

Hoe lekker is het om nog vaker te genieten van een massage?

Graag leer ik jou, eventueel samen met je partner, hoe je je partner een heerlijke ontspannende massage kunt geven. In 3 lessen leer ik je een basis anatomie van de rug, en een ontspannende massage van de rug, nek en schouders. Deze cursus is niet bedoeld om er zelf professioneel mee te gaan masseren, daarvoor verwijs ik je naar de gecertificeerde opleidingsinstituten.

De duur van de massage workshop is:

 • voor 1 persoon: 180 minuten
 • voor 2 personen: 270 minuten

Boek deze workshop