Massage by Edith Remmen

Meer dan een massage!

Tel: 043 3478044 | E-mail: info@edithremmen.nl

Nieuws

Heel kort bewegen, is ook gezond

Kleine beetje bewegen helpen ook. Ze zijn zelfs net zo effectief als een work-out in de sportschool. Als je maar aan je 30 minuten per dag komt. Dat stellen onderzoekers van de Oregon State University.
Bij het onderzoek zijn meer dan 6.000 Amerikaanse volwassenen betrokken. Zelfs activiteiten die maar 2 minuten duren, kunnen bijdragen aan je gezondheid en het metabool syndroom, een hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol voorkomen.

Een actieve leefstijl lijkt net zo gezond als een sportieve leefstijl (waarin je regelmatig sport)‘, aldus onderzoeker Paul Loprinzi. ‘We moedigen mensen dan ook aan om voor de actieve optie te kiezen als daar een mogelijkheid voor is. Voer een telefoongesprek bijvoorbeeld lopend in plaats van zittend’.
Van de deelnemers met een actieve leefstijl vol korte beweegmomentjes behaalde 43 procent de dagelijkse aanbevolen 30 minuten. Slecht 10 procent van de deelnemers die regelmatig sportten haalden iedere dag de richtlijn. Loprinzi: Door bewegen echt onderdeel van je leven te maken, haal je de richtlijn dus heel gemakkelijk’. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Health Promotion.

Dit stuk is overgenomen uit het blad Sportmassage van het N.G.S. waar ik als masseur lid van ben.
De bronvermelding uithet blad: gezondheidsnet.nl, Annemieke Hoogland, 30 januari 2013, Aldaar: science-daily.com