Massage by Edith Remmen

Meer dan een massage!

Tel: 043 3478044 | E-mail: info@edithremmen.nl

Nieuws

triathlon Maastricht 2014 hardloop onderdeel

Official sponsor Raymond Remmen Iron Man Maastricht 2015

LudoGrafica

triathlon Maastricht 2014 zwemonderdeel Foto door LudoGrafica

Stoppen met roken
Enkele jaren geleden is mijn man, Raymond Remmen, gestopt met roken.
Super, ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik was toen hij aangaf te willen stoppen. Aangezien je eigen motivatie de beste is, is het hem gelukt (met een beetje hulp van een onderzoek naar een nicotine vaccin) te stoppen. We spreken 4 jaar geleden.

Beginnen met sporten
Helaas kwamen daarna de kilo’s eraan, en kwam hij na de zomer tot de conclusie dat er gesport moest worden. Hij ging hardlopen, om te beginnen was 5 kilometer het doel. Hij zwoegde zich vooruit, ging vaak met tegenzin naar buiten, en kwam opgewekt weer thuis. Zijn eerste hardloop wedstrijd was de lange cross van de Enci bergloop in 2013, hij werd 36e. Hij belsoot mee te doen met het Zuid Limburgse Hardloop Circuit dat jaar en werd overall 9e in zijn leeftijds categorie. Een top prestatie!

Triathlon
En toen kwam het in hem op dat zo ongeveer de enige discipline waarin hij nog mee kon doen aan de Olympische Spelen de triathlon sport is. Je hebt er veel kracht en uithoudingsvermorgen voor nodig en de professional triathleten zijn vaak al iets ouder.

Trainen
Zo kwam Triathlon Club Maastricht in beeld, het hardlopen al redelijk onder de knie was het zwemmen de volgende grote uitdaging.
Van baan 6 voor de starters schoof hij door naar baan 4 voor de getrainde zwemmers.
Ook het fietsen werd tussendoor opgepakt en Raymond vindt het heerlijk om voor 1 uur of langer door het Limburgse heuvelland te trekken. Alleen, met ploeggenoten of met zijn broer Roland die ook graag fietst.

 

Triathlon Maastricht 2014 hardloop onderdeel Foto: LudoGrafica

2014
In 2014 werden de eerste triathlons gedaan, eerst in Stein, later volgden de triathlon in Echternach Luxemburg, de triathlon van Weert en de triathlon van Maastricht. De afstanden varieërden van 1/8 naar 1/4 en  de Olympic Distance.

Dromen
Het was altijd al een wens om mee te doen aan een Iron Man triathlon, 4 kilometer zwemmen – 180 kilometer fietsen – en 42,195 km hardlopen.
En toen kwam de triathlon naar Maastricht. In het jaar waarin hij 40 wordt. En hij is Maastrichtenaar.
Toen kwamen de dromen…kan ik dat…allereerst lichamelijk? Lukt dat met mijn werk….? Hoe denkt mijn vrouw erover, en onze kinderen…?
En toen trok hij zijn schoenen aan, en schreef zich in.

2 augustus 2015
Die dag staat met grote letters in onze agenda gemarkeerd. Hier komt de sponsoring in beeld.
Het trainingsschema op dit moment is ongeveer 17 uur per week, en bestaat uit hardlopen / fietsen / zwemmen en krachttraining.
Op weg naar de Iron Man Maastricht zijn er nog veel grote trainings momenten, zoals op 12 april deelname aan de Marathon in Rotterdam, op 18 mei aan de 111 Triathlon van Bilzen en  nog veel meer sportevenementen.
Dan kunnen je spieren wel wat onderhoud gebruiken, gelukkig kan ik hem als sportmasseur perfect hierin ondersteunen, en zorg ik ervoor dat zijn spieren soepel aanvoelen. Voor klachten en blessures heeft hij een top fysio bij Noor Bastiaens in Maastricht.
Voor het regelmatige onderhoud maakt hij een afspraak voor een massage by Edith (ja hoor, hij  moet gewoon een afspraak inplannen..)

Succes!
Ik kan mijn man niet meer dan ondersteunen, en af en toe een stukje met hem mee trainen. Zijn doorzettings vermogen heeft mij ervan overtuigd dat iedereen een triathlon kan doen. Dus ook ik ben de 3 disciplines aan het trainen om ooit een kleine triathlon te kunnen doen.
Samen training is leuk omdat mijn langzamere tempo, voor hem een herstel training is en voor mij hard werken.
Lieverd, je zult het zelf moeten presteren, maar ik sta bij de finish 2 augustus 2015!

 

p.s. een jaar na het onderzoek naar het nicotine vaccin, ontving Raymond een brief dat hij niet de werkzame stof had ontvangen, maar een placebo.